Genoptagelse – ved Tvangsopløsning
Genoptagelse i forbindelse med tvangsopløsning:
Har du glemt årsrapporten, eller er du ramt af manglende registrering af reelle ejere?
Er du oversendt til skifteretten?
Læs nedenfor & Tag fat I os straks & inden, der kommer likvidator på.
Genoptagelse – ved Tvangsopløsning
Glemmer du at aflevere årsrapport (f.eks.) bliver dit selskab sendt til tvangsopløsning. Det er en rigtig møgsituation, fordi du så skal igennem en træls genoptagelse af selskabet.
Vi kan bistå med genoptagelse indenfor tidsvinduet: ‘senest 3 måneder efter at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oversendt anmodningen til skifteretten’ om at tvangsmæssigt opløse selskabet.
Overvejer du genoptagelse skal du ikke sidde på hænderne – du skal reagere prompte ved tvangsopløsning. Hvis selskabet har været sendt til tvangsopløsning indenfor de sidste 5 år, behøver du ikke ringe. I den situation kan selskabet ikke genoptages. Bare ærgerligt.
Hvad skal du / vi levere i processen genoptagelse ved tvangsopløsning?
I forbindelse med anmeldelse af genoptagelse efter selskabet er oversendt til tvangsopløsning, skal vi angive og vedlægge:
- Fulde navn, funktion i selskabet, CPR-nummer, og adresse for bestyrelsesmedlemmer, direktører, medlemmer af tilsynsråd og suppleanter for disse.
- Fulde navn, CPR-nummer, eller CVR nummer og adresse for revisor, hvis selskabet er omfattet af revisionspligt efter årsregnskabsloven, eller selskabet frivilligt har valgt at lade sit årsregnskab revidere.
- Dokumentation for beslutningens lovlige vedtagelse.
- Nye daterede og ajourførte vedtægter, hvis vedtægterne er ændret i forbindelse med beslutningen om genoptagelse.
- Erklæring udarbejdet af en vurderingsmand, jf. selskabslovens § 37, om at kapitalen er til stede på tidspunktet for beslutningen om at genoptage selskabet, og at der ikke er ydet lån til selskabsdeltagere i strid med selskabslovens § 210, stk. 1. (- ulovlige aktionærlån)
- Den manglende årsrapport, der skulle have været indsendt inden anmeldelsestidspunktet.
- Dokumentation for, at en eventuel likvidator, som er udnævnt af skifteretten, giver samtykke til genoptagelse.
Tvangsopløsning & Genoptagelse – procesbemærkninger:
I henhold til gældende ret, kan generalforsamlingen i det selskab, som er oversendt til tvangsopløsning ved skifteretten, beslutte, at selskabet skal genoptages.
Mange selskaber, der oversendes til tvangsopløsning ved skifteretten, er i tvivl om deres muligheder for genoptagelse, efter en sådan oversendelse til skifteretten. Hvis skifteretten har udmeldt en likvidator i forbindelse med tvangsopløsningen, er det en forudsætning for genoptagelse af selskabet, at likvidator tiltræder genoptagelsen.
Angivne frister er alle absolutte, og der kan ikke dispenseres fra dem uanset baggrunden for den sene anmeldelse.Derfor: I min verden, genoptagelse i forbindelse med tvangsopløsning, er ikke ‘gør det selv’, men kræver bistand fra rådgivere, der tidligere har prøvet at genoptage et selskab.
Der kan dog ske genoptagelse senere end 3 måneder efter oversendelsestidspunktet, hvis Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har begået fejl ved oversendelsen.
Tilsvarende vil det af hensyn til at begrænse muligheden for misbrug ikke være muligt at genoptage selskabet, hvis det indenfor de sidste 5 år tidligere har været under tvangsopløsning.
Skal jeg genoptage selskabet eller ‘bare lade det gå konkurs’?
Ofte møder jeg spørgsmålet om ‘man bare skal lade det gå konkurs’ – og jeg forstår baggrunden.
Hvorfor bruge penge på at genoptage et selskab, der måske alligevel skal lukkes. Jeg har masse af synspunkter herom,men de kan alle opfattes som om jeg bare agiterer for, at du ‘skal købe noget’ – derfor nøjes jeg med følgende i min verden afgørende synspunkter:
Hvorfor skal jeg genoptage?
Er du ligeglad med at der på CVR.dk – når man søger på dit navn – ligger en historik på dig som person om, at du ikke kunne finde ud af at drive virksomhed, siden du har efterladt et selskab i konkurs? Er du ligeglad med den information de næste 20 år? Er du ligeglad med, at man kan klikke på selskabet, du efterlod, og at enhver kan se at oversendelsen til skifteretten f.eks. er forårsaget af manglende aflevering af regnskab? Er du ligeglad med at enhver, der tjekker dig senere i livet, f.eks. i forbindelse med senere jobsøgning kan konstatere, at du åbenbart ikke havde styr på det basale i forbindelse med drift af egenvirksomhed. Det kunne jo også være senere samarbejdspartnere, der gerne ville have dig med om bord, men som overvejer en ekstra gang, når de ser din historik på cvr.dk.
Derfor!
Mit råd: reflektér lidt over disse betragtninger, inden du beslutter dig for at være komplet ligeglad.
Genoptagelse af filial af et udenlandsk kapitalselskab
Ved anmeldelse om genregistrering af en filial af et udenlandsk kapitalselskab, som er blevet slettet i Erhvervs og Selskabsstyrelsens it-system, jf. selskabslovens § 350, skal der indsendes dokumentation for, at de forhold, der har ført til sletningen, ikke længere foreligger. Hvis filialen er blevet slettet som følge af manglende indsendelse af årsrapport, jf. selskabslovens § 350, stk. 1, nr. 3, skal årsrapporter for den pågældende periode indsendes.
Omkostninger
Vi skal lige vende sagen, og finde ud af, hvor vi er og hvilke problemer, der skal behandles. Oftest er vi markant billigere end de prisniveauer vi hører fra de ‘officielle’ udnævnte likvidatorer. Du får omkostninger både til os, og til revisor. Du skal ikke forvente at omkostningsniveauet til revisor kommer under 5 – 6.000 + moms. Alt bliver dyrere, hvis der først er udnævnt likvidator.