>>> OBS OBS OBS - på grund af akut øjenoperation arbejder advokat Jacob Tøjner i reduceret omfang <<<
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
  • Få en samtale
  • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
  • Få en samtale
  • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
  • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
    ★ ★ ★ ★ ★
    .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
  • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
    ★ ★ ★ ★ ★
    ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
  • Anders J. Kousgaard, Direktør,
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
  • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
  • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
  • Casper Bak, Direktør, SoHo
    ★ ★ ★ ★ ★
  • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
  • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
    ★ ★ ★ ★ ★
    .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
  • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
  • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
    ★ ★ ★ ★
    Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
  • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
  • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
  • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
  • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
  • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
  • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
  • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
    ★ ★ ★ ★ ★
    ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Spiludviklerfirmaet Kiloo ApS:

I Børsen finder du (29.04.2014) historien om det Århusianske spiludviklerfirma Kiloo, der af analytikere vurderes til 1.000.000.000 kr. Det er en imponerende historie og en stor dansk succes. De følgende bemærkninger og analyser er alene baseret på indsigt og analyser fra offentlige registre som CVR.dk – undertegnede har ikke drøftet nærværende med de ultimative ejere af virksomheden, og har således ikke verificeret konklusioner om ejerforhold, der i det hele baserer sig på de antagelser man må gøre sig på grundlag af de nævnte registre.

Historien – selskabsretligt

Etableringen

Vi kan se, at Jacob Møller Jensen og Kristoffer Mads Ilsøe Sørensen den 1. august 2000 stifter interessentskabet Kiloo I/S. Interessentskabets formål er softwareudvikling.

Interessentskabet som selskabsform er et såkaldt skattetransparent personselskab, hvor offentligheden ikke har indblik i hverken resultat eller omsætning.

Selskabet er kendetegnet ved, at interessenterne – her de nævnte – hæfter personligt, direkte og solidarisk for alle forpligtelser Kiloo I/S påtager sig. I princippet behandles interessenterne som ejere af personlig virksomhed.

Selskabsformen kan være rigtig fordelagtig at anvende i sammenhænge, hvor ansvaret forbundet med driften er ganske begrænset. Imidlertid kan selskabsformen på sigt vise sig uhensigtsmæssig for deltageren. Hvis man senere afstår virksomheden efter en opbygning af store værdier i virksomheden, så kan man ikke på nogen måde undgå, at salget af virksomheden bliver skattepligtig. At dette tillige må have været et overvejelsesaspekt hos ejergruppen bag Kiloo ApS ses tydeligt af den nedenfor beskrevne udvikling.

Særligt i en softwareudviklingsvirksomhed som Kiloo ApS, kan man diskutere om interessentskabsformen egentlig er rette virksomhedsform at starte fra. Situationen i sådanne virksomheder er jo ofte den, at det er ejerne af virksomheden, der sidder og anvender tid selv, og at der i de første år nærmest intet driftsresultat er. Derfor er investeringerne i selskabet ofte ganske begrænsede, og forretningsmodellen baseres jo også ofte på at produkterne man leverer faktisk er gratis. Man satser på de store downloadmængder, hvorefter enten reklamer i spillet eller i app’en eller brugernes senere tilkøbte opgraderinger skaber omsætning.

Forretningen kræver således enten en mængde kapital fra start til at afholde udviklingsomkostninger, eller kræver at ejergruppen selv er i stand til at erlægge timerne til den nødvendige udvikling. Tilknytning af nye ressourcer til virksomheden her er noget mere kompleks i interessentskabsformen end i kapitalselskabsformen (Iværksætterselskaber, Anpartsselskabet eller aktieselskabet).

Du kan læse mere om personlig virksomhed her, herunder om de skattemuligheder dette giver i overblik. Følg dette link: Guide: Personlig virksomhed.

Konklusionen bliver derfor hos Kiloo ApS, at man må – meget naturligt – omdanne sig til kapitalselskab.

 

 

Omdannelsen til ApS

Vi kan konstatere, at Jacob Møller Jensen og Kristoffer Mads Ilsøe Sørensen den 24. januar 2002 stifter anpartsselskabet Kiloo ApS. Selskabet stiftes med såkaldt indskud af værdier dog til kurs 100, og med virkning fra 1. januar 2002. Vi ved det ikke med sikkerhed, men alligevel tør jeg godt udtale, at der selvfølgelig må være tale om, at Kiloo ApS derved har overtaget den virksomhed, der før lå i Kiloo I/S. Det bemærkes, at Kiloo I/S i øvrigt lukker med virkning fra 31. december 2001.

Som nævnt ovenfor er denne udvikling helt naturlig. Man vækster i sin iværksættervirksomhed, enten fra personlig virksomhed til f.x. ApS eller fra interessentskab til ApS.

En sådan omdannelse fra enten personlig virksomhed til f.x. ApS eller fra interessentskab til ApS er ganske skatterelevant. Enhver sådan omdannelse er således (i udgangspunktet) altid en skattepligt afståelse. Det betyder at man skal opgøre, hvor meget har ejeren eller ejerne egentlig tjent på salget, og man skal så betale skat af den fortjeneste.

Det er vigtigt for dig som læser at forstå dette 100%. Du siger til dig selv: jo, men, jeg sælger jo ikke min virksomhed! Jeg lukker jo bare den personlige virksomhed, hvorefter jeg fortsætter i et nyåbnet ApS – for eksempel. Jo tak. Korrekt. Men. Skattemæssigt. Du anses for at have solgt, og det du fik som betaling, det var anparter i det nye selskab. Eller: Du anses for at have solgt, men du fik ingen betaling – og baggrunden for at du ikke fik betaling, det var jo blot det forhold, at du selv sad på begge sider af forhandlingsbordet. Under alle omstændigheder forstå dette: Ved en “overførsel” af den hidtidige personlige virksomhed til et anpartsselskab, skal man ALTID vurdere, om der er risiko for skat. Er der det, så skal problemet håndteres.

Denne betragtning om skat kan jo faktisk forhindre at en personlig virksomhed udvikler sig til gavn for samfundet. Hvis den er mange penge værd, så kan man ikke omdanne. Man bliver med andre ord ganske fastlåst. Lovgiver har for længst set dette, og derfor har man indført de særlige regler om skattefri virksomhedsomdannelse.

Hvis der er en skatterisiko, så kan man gennemføre omdannelsen ved hjælp af reglerne i lov om skattefri virksomhedsomdannelse, hvorved stifterne undgår at blive belastet likviditetsmæssigt af den skat, der ellers ville udløses ved et salg af deres hidtidige virksomhed. Det er ikke muligt at se, hvorvidt Kiloo ApS er stiftet ved hjælp af reglerne om skattefri virksomhedsomdannelse eller ej. Hvis du vil vide mere om skattefri virksomhedsomdannelse, har finder du en større artikel specifikt herom ved at følge linket om emnet her.

 

Efterfølgende holdingkonstruktioner:

Efter omdannelsen fra den personlige virksomhed til ApS eller som her – fra interessentskab til ApS – etablerer man ofte ved samme lejlighed et holdingselskab. Baggrunden herfor er de fordele, der er forbundet med eksistensen af et holdingselskab mellem den enkelte ejer og driftsselskabet. Hvis du ikke kender disse fordele, så er det et must for dig, at læse mere her: Følg dette link.

Holdingselskabet kan etableres straks efter omdannelsen eller holdingselskabet kan etableres senere. Bevæggrunde for denne beslutning kan være mange og bevæggrunde i dag er ikke de samme som på omdannelsestidspunktet af Kiloo ApS. Omdannelsen af Kiloo ApS sker i januar 2002, og dengang var det ikke en option at fravælge revision i holdingselskaber. Derfor var det – også – et moment og har ofte været et afgørende moment, at den årlige omkostning til revisor skulle kunne betale sig. Hvad skal jeg med et holdingselskab, der ikke bruges til noget, og en årlig omkostning til revisor på 5.000 – 8.000 + moms.

Denne overvejelse gør du ikke i dag. I dag fravælger de fleste revision både i holdingselskaber og datterselskaber. Læs mere her.

Hvis man gennemfører en skattefri virksomhedsomdannelse anvender man ressourcer på en vurderingsberetning og åbningsbalance hos revisor. Indholdet af denne – næsten – genbruger man, hvis man etablerer et holdingselskab i samme moment som omdannelsen. Med nogen rimelighed kan man derfor sige, at der bør være en vis synergieffekt på omkostningen til revisor i forbindelse med en omdannelse. Det samme kan gælde hos advokaten.

Vi kender ikke bevæggrundene hos de ultimative ejere af Kiloo ApS, men vi kan konstatere følgende:

Jacob Møller Jensen:

Jacob Møller Jensen stifter 25. maj 2004 holdingselskabet Vantage Capital ApS, tidligere JM Invest, Århus ApS. Selskabet stiftes ved indskud af værdier, hvorved det må antages at Jacob Møller Jensen på dette tidspunkt ejer mere end 50% af Kiloo ApS. Om Jacob stifter selskabet ved hjælp af reglerne om skattefri aktieombytning ved jeg ikke præcist, men jeg antager det.

Overraskende nok konstaterer jeg, at den anden stifter af selskabet, Kristoffer Mads Ilsøe Sørensen, ikke etablerer et holdingselskab samtidig. Dette kan undre. Måske har særlige skatteregler medført, at det ikke var muligt for Kristoffer Mads Ilsøe Sørensen på dette tidspunkt at etablere holdingselskabet skattefrit, hvorfor skat måske har forhindret etableringen.

Skat er altid et afgørende parameter i forbindelse med etableringen af holdingselskaber. Bevæggrunden for “at have” et holdingselskab er “skat”, og temaerne i forbindelse med etableringen er oftest “skat”.

Som ved omdannelsen fra personlig virksomhed til ApS, så forholder det sig således, at man “ikke bare” kan overføre det personlige ejerskab til anparter i et selskab til et andet selskab sådan uden videre. Sådan en overførsel er atter skatterelevant.

Princippet er jo det, at er ens anparter i driftsselskabet kan være steget i værdi, og overfører man herefter blot anparterne til et holdingselskab, så udløser man faktisk skat af den avance, man ville have realiseret, hvis man havde solgt anparterne til handelsværdi til tredjemand.

Dernæst rammes holdingselskabet af skat, svarende til værdien af den “gave” holdingselskabet jo har modtaget, i og med holdingselskabet ikke har betalt en krone for anparterne. Der bliver altså tale om dobbeltbeskatning af det samme beløb. De fleste finder dobbeltbeskatning af samme beløb uhensigtsmæssig.

Holdingselskaber er sådan set ikke et onde. Der er intet fordækt i at eje anparter eller aktier via et holdingselskab. Holdingselskaber medvirker til at muliggøre fornuftige opsparinger, der som regel oftest reinvesteres i samfundet til gavn for samfundet. Dette er lovgiver enige i, og derfor har man – som loven om skattefri omdannelse – gjort det muligt at etablere holdingselskaber uden den nævnte skattekonsekvens. Disse regler handler om såkaldt skattefri ombytning.

For at anvende reglerne er der flere betingelser. En af betingelserne er, at man f.x. skal eje mere end 50% af et selskab, hvorefter når som helst senere i driftsselskabets liv, kan etablere et holdingselskab skattefrit. Ejer jeg 50% kan jeg ikke anvende reglerne. Men jeg kan anvende reglerne sammen med min partner i firmaet, hvis vi i fællesskab ombytter vore anparter til holdinganparter og vi i fællesskab ejer mere end 50%. Mere herom senere.

Vi konstaterer, at alene Jacob etablerer et holdingselskab.

Du kan læse mere om reglerne her.

Hvis du vil have mere viden om pointen med holdingselskaber, så skal du følge dette link.

 

 

Simon Møller Jensen:

I Børsen læste jeg, at broderen, Simon Møller Jensen, kommer ind i Kiloo ApS senere.

Faktuelt fremgår det af offentlige registre, at Simon Møller Jensen stifter Dallas Texas Holding ApS den 15. december 2010. Selskabet stiftes ved et simpelt kontantindskud på 80.000 kr. Den 30. december 2010 gennemføres herefter en kapitalforhøjelse i Kiloo ApS på nominelt kr. 18.519 til kurs 100. Kapitalen i selskabet udgør herefter kr. 185.185. Kapitalforhøjelsen svarer altså til præcis 10% af den derefter eksisterende kapital i selskabet.

Jeg gætter, men ved det ikke: det må være Dallas Texas Holding ApS, der herved tegner ny kapital i selskabet, og således ejer 10% af Kiloo ApS. 10% er øvrigt grænsen for at et holdingselskab modtager skattefrit udbytte og kan sælge skattefrit senere. En kapitalforhøjelse medfører at man bliver en del af en ejerkreds i et selskab, vel og mærke uden at øvrige ejere har solgt andele i selskabet. [Justering per 21.06.2024: Politisk aftale indgået – 10% grænsen for skattefrit udbytte forsvinder, og 10% grænsen for frasalg har været fjernet længe]

Hvis du vil vide mere om kapitalforhøjelse, kan du læse her.

En kapitalforhøjelse i et selskab er skatterelevant. Kapitalforhøjelsen skal gennemføres på de vilkår der vil gælde for en uafhængig tredjemand. Kursen skal således være den kurs tredjemand ville tegne kapital til, såfremt tredjemand var blevet indbudt. Kursen her angives til 100. Som det fremgår nedenfor var kursen i 2008, 7.200. Der må tilsyneladende være sket noget negativt i selskabet siden den negative udvikling på kursen fra 2008 til 2010.

——oooOOooo——

Vi har nu et fin og optimeret struktur. Vi har en partnerkreds – i hvert fald delvist – der ejer Kiloo ApS via holdingselskaber. I det omfang Kiloo ApS giver overskud efter selskabsskat, kan dette overskud udloddes til holdingselskaberne uden udbytteskat. En personlig medejer vil selvfølgelig skulle betale udbytte skat.

Herefter suppleres koncernen med følgende:

Mellemholding: Kiloo Group ApS

Brødrenes selskaber, Vantage Capital ApS, tidligere JM Invest, Århus ApS & Dallas Texas Holding ApS, stifter den 23. maj 2013 selskabet Kiloo Group ApS. Selskabet stiftes ved indskud af bestemmende kapitalpost kr. 118.519 til kurs 62.400. Denne bestemmende kapitalpost antages at være anparterne i Kiloo ApS, hvorfor det ses, at brødrene ultimativt ejer 64% af Kiloo ApS.

Da Dallas Texas Holding ApS formentlig ejer 10%, må jeg konkludere, at Jacob Møller Jensen kontrollerer 54% af Kiloo ApS. Kursen er 62.400, dvs. anparternes værdi er sat til kr. 73.955.856. Med andre ord må det antages at denne etablering er gennemført som en skattefri anpartsombytning, der er omtalt ovenfor.

Hvad er bevæggrunden? Hvorfor antages brødrene at etablere dette fælles holdingselskab? Er der pointer? Ja. Jeg kan ikke vide det, men jeg kan gisne:

For det første går jeg ud fra brødrene vil cementere deres magtposition i Kiloo ApS. Med et fælles holdingselskab står de nu med fælles front mod investorer i selskabet. Dette kan være en fordel.

For det andet: Hvis de har andre planer – i fællesskab. Hele pointen med holdingselskabet er jo at kunne allokere midler fra et selskab til et andet, og et centralt beliggende holdingselskab kan bidrage positivt  her.

For det tredje gælder reglerne om sambeskatning. Jeg har ikke nøjere undersøgt, hvilke andre selskaber, der måske kunne være medejet af Kiloo Group ApS om nogen overhovedet, men med en ejerandel af Kiloo ApS på 64% så vil der opstå sambeskatning mellem Kiloo ApS og disse øvrige selskaber under visse nærmere betingelser.

Hvem ejer resten?

Det kan vi ikke umiddelbart se.  

Kristoffer Mads Ilsøe Sørensen:

Kristoffer Mads Ilsøe Sørensen udtræder af direktionen den 1. oktober 2013. Han stifter i 09 holdingselskabet KMS Holding ApS, der senere i 2012 stifter Manatee ApS 100%. Sidstnævnte selskab bor samme sted som Kiloo ApS og udbyder bistand til APP udvikling for kunder – altså tjenesteydelser. Som kuriosum ses at formålet med holdingselskabet er at eje kapitalandele i registrerede revisionsvirksomheder?

Kapitalforhøjelse den 8. februar 2008:

Der gennemføres en kapitalforhøjelse i Kiloo ApS med kr. 20.833 denne dato, men vi kan ikke se, hvem der tegner anparterne. Kursen er 120. Der betales altså kontant ca. kr. 250.000.

Kapitalforhøjelse den 8. december 2008:

Der gennemføres en kapitalforhøjelse i Kiloo ApS med kr. 20.833 denne dato, men vi kan ikke se, hvem der tegner anparterne. Kursen er nu 7.200. Der betales altså kontant ca. kr. 1.500.000.

De sidste kapitalforhøjelser medtages i denne analyse for at illustrere anonymiteten i Selskabsretten for dig. Kiloo ApS er jo ikke et noteret selskab, og jeg har ingen indblik i ejerkredsen. Som det fremgår af artiklen kan jeg antage en del, men sikker viden, det har jeg ikke. Jeg har heller ikke adgang til at se, hvem der konkret har tegnet den nye kapital i selskabet på de angivne kapitalforhøjelser, ligesom selskabets helt aktuelle ejerforhold ikke er offentlige. Der findes faktisk regler om transparente ejerregistre i Selskabsloven, men reglerne er ikke sat i kraft.

I øvrigt en fantastisk spændende virksomhed, og det anbefales at læse artiklen i Børsen.

—o0o—

Det er hensigten med denne artikel at vise dig et typisk iværksætterforløb. At der er hold i at man kan starte et sted og ende et andet. Valget af personlig virksomhed er ikke afgørende, der er lempelige og fleksible skatteregler, der muliggør, at du senere kan omdanne din virksomhed til selskab, og atter senere etablere holdingselskaber som Krydderi på kagen. Denne konklusiongør dog ikke, at du skal konkludere, at rådgivningen ikke er nødvendig eller fordelagtig i forbindelse med din etablering. Sådan er det ikke ment. det er fortsat yderst relevant.

—o0o—

Din holdning??

Dette indlæg adskiller sig fra hidtidige indlæg. Hidtil har vi arbejdet meget med vidensdeling. Dette indlæg handler om, at vi tager den viden du har om mulighederne og illustrerer den med en case som er illustrerende. Er dette en farbar vej? Kunne du tænke dig flere eksempler i fremtiden. Lad os høre dine bemærkninger nedenfor i kommentarerne.

Relaterede indlæg

  • Guide: Ejeraftalen

    Ejeraftalen indeholder spillereglerne for ejerne. Ejeraftalen regulerer magt, økonomi og exit. Prøv vores gratis værktøj til indholdet.

  • Holdingselskab – en guide

    Hele formålet med denne artikel er at give dig mere viden på et oplyst grundlag. Kun på et oplyst grundlag kan du træffe de rigtige beslutninger. Hvis du skal etablere dig som selvstændig / som iværksætter med et anpartsselskab eller hvis du allerede driver en virksomhed, så mødes du konstant med ‘holdingselskab?’..

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *