De fleste selskabsejere antages at kende hovedreglen for overskudsdelingen, at overskud deles i overensstemmelse med ejerprocenterne i selskabet. Den bistand der beskrives her omhandler den problemstilling, at I ønsker en fravigelse af denne hovedregel. I er for eksempel flere ejere af en virksomhed, hvor I dog indtjener forskelligt, og ønsker en overskudsdeling, der afviger fra jeres ejerprocenter. Det kaldes skævdeling af overskud.
Basalt set handler det om at implementere afdelingsopdelt regnskabs i jeres driftsselskab, således at hver afdeling for sig kan ‘ses’ og således at jeg kan konstatere, hvad min overskudsandel er, og du kan konstatere, hvad din overskudsandel er. Det lyder enkelt og det er det sådan set også. Problemet er som sædvanligt af skattemæssig karakter.
Vedtægtsændringer, der medfører en forskydning af aktionærernes økonomiske rettigheder, f.eks. ved ændring af retten til udbytte, udbyttefordelingen eller en fastfrysning af kursværdien for en del af aktierne, vil normalt være at anse for en så væsentlig indholdsmæssig ændring, at disse tilfælde skattemæssigt vil være at sidestille med afståelse. Dette følger af Aktieavancebeskatningslovens § 30. Det er derfor afgørende at vi får drøftet tankerne om skævdeling så tidligt i selskabets liv så muligt.
Vi bistår med en justering af selskabets vedtægter, en klasseopdeling af vedtægterne, der muliggør ønskerne. BEMÆRK: Særlige skattemæssige årsager kan medføre, at der er behov for bindende svar fra SKAT inden gennemførelse.
Lad os tale sammen og fastlægge jeres behov, lægge en fælles strategi og en procesbeskrivelse. Vi giver en fast pris i næste alle tilfælde.
Bistand i sager af denne karakter udtrykker advokatbistand. Du kan læse vilkår for advokatbistand her; og du skal læse vores almindelige gældende vilkår her.
↑ gå til toppen af siden